Kahve Salonu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Starbucks İsmi Nasıl Ortaya Çıktı? İşte İlginç Hikayesi

Starbucks İsmi Nasıl Ortaya Çıktı? İşte İlginç Hikayesi

admin admin - - 2 dk okuma süresi
28 0

Starbucks’a birçoğumuz bir kere bile olsa uğramıştır. Ancak belki de hiç birimiz “Starbucks” isminin nereden geldiğini düşünmüştür. Peki Starbucks İsmi Nasıl Ortaya Çıktı?

Starbucks’ın ismi için ortaya atılan ilk önerilerin bugün ki ismi ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Bu kahve zinciri için ilk oraya çıkan isim “Cargo House” olmuştur. Ancak Starbucks’ın kurucuları arasında bulunan Gordon Bowker bu ismi pek beğenmemişti. Bunun üzerine ekip tekrardan düşünmeye ve akılda kalıcı bir isim aramaya başlamalıdır.

Gordon Bowker, bu şirket için “st” sözcüğünü önermiştir. Bu iki harf güçlü bir imaj yaratacak ve hecelenmesi kolay olacaktır. Araştırmalar yapılırken “Cascades ve Rainer Dağı”nın bir haritasını ortaya atmıştır. Burada bulunan kasabaların isimlerinden esinlenilebileceği düşüncesi ön plana çıkmıştır. Ekip bu haritadaki “Starbo” kasabasının ismi görmüştü. Ancak biraz daha araştırmak istediler.

Bu sırada Herman Melville’nin Moby-Dick romanı ortaya çıktı Bu romanda Yüzbaşı Ahab’ın gemisinin adı Pequod ismi ortaya atılmıştır. Ancak bu isim pek ilgi görmemişti.

Bu zamana kadar ortaya atılan isimlerin hiç biri beğenilmemişti. Ancak Herman Melville’nin romaninda yer alan bir kelime çok dikkatlerini çekmişti. Bu kelime “Starbuck” kelimesidir. Starbuck, bu romanda yer alan Kaptan Ahab’ın en yakın ve ilk arkadaşıydı. Ayrıca birbirlerinin kahve dostlarıydılar.

İsmi araştıran ekibin görüşüne göre bu isim erken kahve tüccarlarının denizcilik geleneklerini hatırlatmaktaydı. Bu isimde herkes onay verdi ve aradıkları marka ismini bulmuşlardı. Kısacası “Starbucks” isminin ilham kaynağı Herman Melville’nin Moby-Dick romanıdır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir