Kahve Salonu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Hangi Kahveyi Hangi Ülkede İçmeliyim?

Hangi Kahveyi Hangi Ülkede İçmeliyim?

admin admin - - 3 dk okuma süresi
26 0

Dünya’da neredeyse tüm ülkelerde kahve tüketilmektedir. Bu ülkeler kahve demleme işlemlerini kendi kültürleri ile harmanlamıştır. Bu yazıda “Hangi kahveyi hangi ülkede içmeliyim?” diye merak eden kişilerin soruları cevaplandırılmıştır.

İrish Coffee- İrlanda

İrish Coffee, bir İrlanda kahvesidir. Sıcak kahve, İrlanda viskisi ve şekerin karıştırılıp hazırlanan kokteyldir. Üzerine tercihe göre krema dökülmektedir. Türkiye’de bu kahveyi içmiş olabilirsiniz. Ancak Türkiye’de yapılan İrish Coffee genellikle şurup ile yapılmaktadır. Bunun yanında krema yerine kremşanti kullanılmaktadır. Orijinal tarifinde çırpılmış krema kullanılmaktadır. İrlanda’ya yolunuz düşerse bu kahveyi anavatanında denemeyi unutmayın.

Bonbon- İspanya

Bu kahve çeşidi ülkemizde çok bilinmemektedir. Oldukça şekerli olan bu kahve türü 2 farklı süt ile yapılmaktadır. Bu sütlerden birisi normal süt, diğeri ise süt reçelidir. Kahve bu nedenle şekerli olmakta ve ek şekere ihtiyaç duyulmamaktadır.

Affogato- İtalya

Affogato’nun tatlı mı yoksa kahve mi olduğu tartışılmaktadır. Affogato, bir top dondurma ve sıcak espresso ile hazırlanmaktadır. Bazı Affogato türlerinde ameretto, likör ve bicerin de eklenmektedir. Bir top dondurmanın üzerine espresso eklenmelidir.

Ca Phe Trung- Vietnam

Yumurta ve kahveyi hiç birlikte düşündünüz mü? Vietnamlılar bunu düşünmüş ve Ca Phe Trung kahvesini ortaya çıkarmıştır. Yumurta, şeker ve sütün çırpılması sonucu elde edilen köpüğün kahveye eklenmesi ile yapılmaktadır. Ca Phe Trung’ın yapılmasında robusta kahve kullanılmaktadır.

Kaffeost- Finlandiya

Kaffeost, İskandinav kültürünün önemli bir kahve çeşididir. Kaffeost peynir ile hazırlanan bir kahvedir. Yumuşak ve şekerli bir peynirden üretilmektedir.  Küp küp kesilen peynirler, bir fincana koyulur. Hazırlamış olduğunuz sıcak filtre kahve peynirin üzerine dökülür. Peynirler eriyerek yumuşar ve farklı bir aroma ortaya çıkarır.

Cafe de Olla- Meksika

Bir Meksika kahvesi olan Cafe de Olla; tarçın, karanfil, anason ve esmer şeker eklenerek hazırlanmaktadır. Bu kahvenin diğer bir özelliği ise çömleklerde pişirilmesidir. Çömleklerde pişirilen kahve toprak kupalarda servis edilmektedir.

Flat White- Avustralya

Flat White son yıllarda popüler olan kahve çeşididir. Avustralya kökenli olan bu kahve latte ile çok benzemektedir. Flat White espresso ve sıcak süt ile hazırlanmaktadır. Bir ya da iki shot espresso ile kadifemsi ve zarif kıvamlı süt ile birleştirilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir