Kahve Salonu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Frappe Nedir ve Tarihi

Frappe Nedir ve Tarihi

admin admin - - 2 dk okuma süresi
52 0

Frappe kahve çeşidi şeker, su ve buz küplerinden yapılan bir kahve çeşididir. Özellikle Yunanistan ve Kıbrıs’ta sıcak yaz günlerinde kullanımı oldukça popülerdir. Yunan Frappe olarak da bilinmektedir. Yunanistan’da en popüler ve en çok tüketilen içecektir.

Yunanistan’da popüler olan Frappe tarihi nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır?

aslında bir kaza sonucu ortaya çıkmıştır. Başrolde Nestle bulunmaktadır. Nestle şirketinin alt kuruluşlarından ola Nescafe çocuklar için yeni bir çikolata içeceği sunmak istemekteydi. Bu yeni içeceği ise 1957 Uluslararası Ticaret Fuarı’nda sunacaklardır. Fuarda bir mola sırasında sıcak su bulunamadı ve kahveyi bu nedenle bir çalkalayıcıda soğuk su ile karıştırdılar. Bunun sonucunda ise Yunanistan’ın ulusal içeceği olan Frappe ortaya çıktı.

Frappe 1979 yılında Yunanistan’ın ulusal kahve içeceği olarak seçilmiştir. Fransızca bir kelime olmasına rağmen bir Yunan buluşudur. Türkçe anlamı sarsılmış ya da karıştırılmış anlamındadır. Yunanistan’dan İngiltere, Hollanda, Belçika, Almanya, İsveç, Lüksemburg, ABD ve Avustralya gibi ülkelere ihraç edilmektedir.

Frappenin üç derece tatlılığı bulunmaktadır. Bu derecelerden birisi tatlı derecesidir. Bu derecede 2 çay kaşığı kahve ve 4 çay kaşığı şeker kullanılmaktadır. İkinci derece ise orta derecesidir. 2 çay kaşığı kahve ile 2 çay kaşığı şeker kullanılmaktadır. Diğer derecesi 2 çay kaşığı ve şekersiz olarak sunulur. Tüm çeşitleri buharlaştırılmış süt ve süt kullanılmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir