Kahve Salonu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Arabica Kahve Çekirdeği Nedir?

Arabica Kahve Çekirdeği Nedir?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
57 0

Arbica kahve çekirdeği ‘’Dağ Kahvesi’’ olarak da bilinmektedir. Bu kahve çekirdeği dünya kahve ihtiyacının yaklaşık olarak yüzde 70’ini karşılamaktadır. Arabica çekirdekleri ilk defa Etiyopya’da yetiştirilmeye başladı. Günümüzde ise Meksika, Kolombiya, Brezilya, Hindistan, Guatemala ve Kosta Rika ülkelerinde de yetiştirilmektedir. Yemenli işçiler arabicanın enerjiyi arttırdığını anlayarak içmeye başladı. Daha sonra hızlı bir şekilde dünyaya yayıldı.

Arabica çekirdekleri tropik bölgelerde yetişmektedir ve sert hava şartlarına karşı zayıftır. Yüksek nemli iklimlerde ve gölgede yetişmektedir. Bu kahve çekirdekleri elle toplandığından diğer kahve çekirdeklerine göre daha pahalıdır.

Arabicanın yaklaşık olarak yüz çeşidi vardır. Bunların içerisinde ne popüler olanlar aşağıda verilmiştir.

  • Tipik (Typica) Çekirdek: Keşfedilen ilk Arabica fasulyesi türü bu türdür. Hafif bir tadı vardır ve diğer türler ile karıştırılmaktadır.
  • Konya Çekirdeği: Dünyadaki en pahalı Arabica çekirdeğidir. Bunun nedeni iki yanardağın arasındaki yamaçlarda yetişmesidir.
  • Geşa (Gesha) Çekirdeği: Her geçen gün daha popüler bir hale gelen bu çekirdeğin tadı tropikal aromaya sahiptir. Pahalı bir kahve çekirdeğidir.
  • Pacamara Çekirdeği: Çiçek tadına sahip olan bu türün dengeli bir asitliğe sahiptir.
  • Villalobolar Çekirdeği: Asitli bir türdür ve tatlı bir tada sahiptir.

Diğer popüler çekirdeklerden bazıları caturra, burbon, catimor, Jackson ve catuai çekirdekleridir.

Arabica çekirdeklerinin görünüşü Robusto çekirdeklerinden daha iridir. Açık kahverengidir ve oval bir şekli bulunmaktadır. Arabica çekirdeklerinin tamamen büyümesi 6 yıl sürmektedir. Aroması türüne göre farklılık göstermektedir. Tatlıdan acıya kadar değişmektedir. Ayrıca baharatlı tadı olanlarda vardır. Karamel ve çikolata tadı da vermektedir. Çiğ çekirdeği görünüş olarak yaban mersinine benzemektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir