Kahvenin yeşil fasulyeden kavrulmuş fasulyeye dönüşmesi kahve severler için harika bir olaydır, kahve kavurmanın yüzyıllar boyunca gelişmesine ve endüstrileşmesine rağmen, yeşil fasulye üreten ülkelerde hala ilk günlerdeki gibi tencerelerde veya ateşte kavrulur. Bu da demek oluyor ki evde de kahve kavurabiliriz. Endüstriyel kavurma yöntemlerini ve farklı kahve kavurma çeşitlerini açıklamaya çalışacağız.
Kahve kavurmanın iki farklı yöntemi vardır, bunlardan ilki tamburlu kavurma yöntemi, ikincisi ise havayla kavurma yöntemidir. Tamburlu makinelerde ısı önce tamburu ısıtır, derhal sonrasında münasebet yoluyla metalden kahveye aktarılır ve kahve kavrulur. Havalı kavurma ile ısıtılan hava sürekli olarak kahveyi karıştırır ve ısıtır. Bu yöntemde kahve çekirdekleri doğrudan havadan ısı alınarak kavrulur. Hava kavurma ile kahve çekirdeklerini homojen bir şekilde ısıtmak daha kolaydır, bu sebeple fıçı ısıtıcılarda çekirdekleri sürekli karıştırmak ve eşit ısınmayı kontrol etmek gerekir. Yine havayla kavurma 6-8 dakika, tamburlu kavurma 6-8 dakika sürer. Bu vakit makinelerde 20 dakikayı aşmaktadır. Kahve çekirdekleri ısıya ne kadar fazlaca maruz kalırsa aromalarını o kadar fazlaca kaybeder ve tek tip tatlara dönüşmeye başlar. Ayrıca tamburlu kavurucular büyük miktarlarda kahveyi kavurmak için daha az enerji kullanır ve uzun bir süre boyunca geliştirildikleri için kullanımları daha kolaydır. zaman Büyük davul şirketleri şeklinde, mikro bu şirketler konveksiyonlu kavurma makineleri kullanma eğilimindedir. Kahvenin tadını aynı çekirdeğinden, kahve şeklinde iki farklı yöntemle ayırt etmek hayli zordur.
Endüstriyel kavurma; Bu, matematiksel, kimyasal ve fiziksel parametrelerin dikkatli bir şekilde izlenmesi ve kontrolü altında yapılır. Kavurma makinesinin tercihine bağlı olarak, kavurma işlemi 10 – 25 dakikada ve 180 – 250 °C’de tamamlanır.
Kahve kavururken nem, hacimsel değişimler, yoğunluk, renk, yağlar gibi durumlar etkilidir. Kahve az, orta, koyu kavurma derecelerindedir.