Kahve Salonu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Mikrolot Kahve Nedir?

Mikrolot Kahve Nedir?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
37 0

Mikrolot kahve, bu ismi ilk duyunca aklınıza minimal ya da daha az kahve gelebilir. Ancak Mikrolot kahvenin anlamı çok farklıdır. Mikrolot kahve, çiftçilerin genel yetiştirme alanı dışında küçük bir alanda özenle yetiştirilen kahvedir. Bu yetiştirme yönteminde çiftçiler küçük bir alanda çiftçilerin zamanını ve dikkatini daha nitelikli kahve yetiştirilmesine olanak sağlamaktadır. Bu kahvelere de mikro kahve denmektedir.

Bir kahveyi yetiştirmek tohumdan büyüyüp toplanana kadar ortalama olarak 4 yıldan fazla sürmektedir. Bu süreç daha az bir alanda yetiştirilen kahveler özenle ve özel tekniklerle yetiştirilmektedir.

Mikrolot Kahve sadece lezzet ve kalite açısından değil, bulunabilirlik açısından da benzersizdir. Belirli bir amaçla ve özveri ile yetiştirilen kahve normal bir hasattan daha az miktarda üretilmektedir.

Normal kahve hasat edildikten sonra, alıcının doğrudan çiftçi ile bağlantısı olmaz. Normal kahve hasadı yapıldıktan sonra kooperatiflere gönderilmektedir. Ancak mikrolot kahveler yetiştirildiği zaman sektörde bulunan normal fiyat baremi dışına çıkarak çekirdekleri daha yüksek fiyatta satma imkanı elde eder. Çiftçi kendine yatırım yapma imkanı vermektedir. Kahve endüstrisinde standart kahve ücreti dışına çıkarak ve oluşan baskıdan kurtularak kahvelerin büyümesini sağlamaktadır.

Mikrolot kahve, gurme kahvecilerde bulunan kahve izlerini sürerek bulunabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir