Kahve Salonu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Kahve Çeşitleri ve Kalorileri

Kahve Çeşitleri ve Kalorileri

admin admin - - 5 dk okuma süresi
73 0

Kahve severlerin en çok merak ettiği konulardan birisi kahvelerin kalorileridir. Kahve kilo vermek isteyen kişilerin sıklıkla başvurduğu bir içecektir. Hem tokluk hissi vermekte hem de metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu yazıda kahve severler için kahve kalorileri hakkında bilgi verilmiştir. Kahve kalorileri için net bir değer bulunmamaktadır. Bu değerleri belirleyen etmenler, kullanılan kahve çekirdekleri, krema, süt ve şurup kullanılması gibi durumlara göre farklılık göstermektedir. Aşağıda kahve kalorileri için ortalama bir değer verilmiştir.

Türk kahvesi kalori

Tük kültürünün vazgeçilmez bir lezzeti olan Türk kahvesi şekerli, orta ve sade olarak tüketilmektedir. Yağ yakımını hızlandırmaktadır. Ayrıca tansiyonu dengelemek için tüketilmektedir. Türk kahvesinin kalorisi yapılacak olan miktara ve şekline göre farklılık göstermektedir.

  • Bir fincan sade Türk kahvesinin kalori değeri 7’dir.
  • Orta şekerli bir fincan Türk kahvesi 17 kaloridir.
  • Şekerli Türk kahvesi ise 42 kaloriye sahiptir.
  • 205 ml’lik bir Türk kahvesi 71 kaloridir.

Filtre kahve kalori

Kahveler içerisinde kalori değeri en düşük olan kahvelerden birisi filtre kahvedir. 230 ml boyutunda bir filtre kahvenin kalori değeri 2’dir. Şekerli ve sütlü olarak tercih edildiğinde bu miktar 24 kalori olmaktadır. Kilosuna dikkat etmek isteyen kişiler tarafından tüketilmektedir. Kilo vermek için tüketecek olan kişilerin sütsüz ve şekersiz olması gerekmektedir.

Espresso kaç kaloridir?

Genel olarak 30 ml olarak yapılan espresso kalori değeri 1 kaloridir. En düşük kalori değerine sahip olan kahvelerdendir.

Dibek kahvesi kaç kalori?

Dibek kahvesinin içerisinde Türk kahvesi, krema, zahter, kakao, salep ve menengiç de bulunmaktadır. Bu nedenle normal Türk kahvesinden farklı bir kalori değerine sahiptir. Bir fincan dibek kahvesi yaklaşık olarak 76 kaloriye sahiptir.

Americano kaç kaloridir?

Espressonun yoğun tadını sevmeyen kişiler, espressonun içerisine sıcak su dökerek tüketmektedir. Bu kahveye ise Americano ismi verilmektedir. Orta boy bir Americanonun kalori değeri yaklaşık olarak 15-17 kaloridir.

Flat White kaç kaloridir?

Spressonun üzerine süt eklenerek yapılmaktadır. Orta boy bir Flat White yağsız süt ile yapıldığında 130 kaloridir.

Mocha kaç kaloridir?

Mocha, espressoya süt, krema ve çikolata şurubu eklenerek yapılmaktadır. Yapılış türüne göre farklı kalori değeri bulunmaktadır.

  • Orta boy tam yağlı süt ile yapıldığında yaklaşık 350 kaloridir.
  • Orta boy yağsız süt ile yapıldığında yaklaşık 275 kaloridir
  • Soya sütü ile yapıldığında yaklaşık 290 kaloridir.
  • Orta boy White Chocolate Mocha tam yağlı süt ile yapıldığında 490 kaloridir.
  • Orta boy White Chocolate Mocha yağsız süt ile yapıldığında 410 kaloridir.
  • White Chocolate Mocha soya sütü ile yapıldığında 425 kaloridir.

Cappuccino kaç kaloridir?

Capuuccino, Americano’nun üzerine bol süt köpüğü ve süt eklenerek yapılmaktadır. Latteden farkı ise içerdiği süt oranı ve süt köpüğü oranıdır.

  • Tam yağlı bir süt ile yapılan orta boy cappuccino yaklaşık olarak 135 kaloridir.
  • Yağsız süt ile yapılan orta boy cappuccino yaklaşık olarak 80 kaloridir.
  • Soya sütü ile yapılan orta boy cappuccino yaklaşık olarak 90 kaloridir.

Latte kaç kaloridir?

Latte, Amerikano’nun üzerine süt köpüğü ve süt eklenerek yapılmaktadır. Tam yağlı bir süt ile yapılan orta boy latte yaklaşık olarak 220 kaloridir. Yağsız süt ile yapıldığında 130 kalori, soya sütü ile yapıldığında ise 150 kaloridir.

Soğuk kahve kaç kaloridir?

Genel olarak yaz sıcaklarında tüketilen soğuk kahve hiçbir yan malzeme kullanılmamış ise ortalama olarak 6 kaloridir. Orta boy bir soğuk kahve kullanılan süt miktarına göre 120 kaloriye kadar çıkabilmektedir. Ayrıca kullanılan şeker miktarına ve süt türüne göre farklılık göstermektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir